XIV Edició Premis Berni – Divulgació de les Falles, la Cultura i les Tradicions Valencianes

Hui 04 d’octubre ha tingut lloc a l’Hotel Olympia d’Alboraia la XIV Edició dels Premis Berni -organitzat per la Falla Marqués de Montortal-Berni i Catalá, la Berni-, a la divulgació de les Falles, la Cultura i les Tradicions. A l’acte han assistit diverses personalitats del món faller, a més d’un nombrós grup de fallers i falleres d’aquesta Comissió. Es un premi que any rere any premia l’amor a València en totes les seus representacions i que aquesta Comissió s’afana en mantindre des de fa ja 14 anys.


Álvaro Moliner, ha recollit el premi a l’indumentaria valenciana i ha volgut donar les gràcies a tota la Comissió pel premi rebut en primera persona.

Valencia Basket Club ha recollit el premi en la categoria d’esports i el seu representant ha expressat la gran responsabilitat de rebre’l i per aixó manifesta que l’equip anirà a per totes en la lliga de manera que puguen estar a l’altura que es mereix este premi, com a mostra d’agraïment i com a reconeixement per l’esforç que fa aquesta Comissió i els seus fallers i falleres per la festa de les Falles, amb el manteniment d’aquest gran premi.

Vicente Fayos ha rebut el guardó per Cultura i ha manifestat el seu agraïmet per aquest premi, que ell mateix ha qualificat com a molt important “ja que pensava que mai arribaria a conseguir-ho”. Ha tingut paraules d’agraïment per a la Comissió i per a Felix Crespo, l’anterior Regidor de Festes a qui assenyala com a persona responsable de la seua elecció per aquell llunyà any 2003 i a qui li agraix la seua amistat per tots aquestos anys en Junta Central Fallera. Finalment, es va retirar a l’any 2012 i reconeix que ha pogut disfrutar des de fora de les meravelles de la festa en altres ulls i amb altra predisposició, que li ha permès recollir aquest i altres premis personalment, de la qual cosa es congratula.

Jaume Bronchud ha recollit el premi a la categoria de Divulgació. Ha tingut paraules de agraïment per a tota la Comissió per aquest guardó i ha insistit en la importància de tot l’equip que fa possible el programa “Tot es Festa” cada setmana i que acava de complir el desè aniversari, a tots ells i elles Jaume els dona el seu agraïment personal ja que els califica com a una gran familia d’amics i amigues al voltant de la Festa.

Finalment, ha segut Carmen Sancho qui ha rebut el guardó com a Fallera Major de València “Eixent”, ja que es tradició cada any que siga la persona que ostenta l’esmentat càrrec qui arreplegue el premi, com s’ha fet al llarg de les darreres edicions. Carmen ha assenyalat que per a ella es un honor rebre este guardó ja que haver segut FMV es un privilegi que molt poques persones poden viure-ho. De fet, ha nomenat a Laura Caballero que estava entre els presents com eixemple d’aquest sentiment únic.

Fallas VLC ha segut testic directe de l’event i vol manifestar el seu agraïment en primer lloc a Cris Cuñat per l’afecte demostrat i la seua predisposició a ajudar al mitjans de comunicació allí convocats i en general a tota la Comissió pel tracte rebut durant tota la celebració de l’acte que ha finalitzat amb una rifa de productes artesanals, d’indumentària i orfebreria valenciana. Enhorabona i molts anys més que pugau continuar amb aquest guardó. Felicitats per l’esforç i reconeixement al treball ben fet. Gràcies.