Nominacions de Teatre Faller infantil, declamació infantil i obres inèdites de teatre infantil i apropòsits infantil.

El Teatre Flumen ha acollit este dijous l’acte de nominacions dels respectius concursos de la delegació de Cultura de Junta Central Fallera


El Teatre Flumen ha acollit este dijous l’acte de nominacions dels concursos de Teatre Faller, declamació juvenil i sènior i obres inèdites de teatre, apropòsits i microteatre. L’esdeveniment, que ha reunit vora 500 persones, ha estat presidit per la Fallera Major de València, Laura Mengó, la seua Cort d’Honor i el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana. Els premiats es coneixeran a la Gala de la Cultura, que enguany tornarà a celebrar-se al Teatre Principal de València.

L’acte ha començat amb un record a Voro Carsí, persona referent en el món del Teatre Faller que va faltar el passat mes de novembre. Seguidament, l’auditori, ple de gom a gom, ha dedicat un sentit aplaudiment a totes les persones que, d’una manera o d’una altra, han fet possible els concursos que impulsa any rere any la delegació de Cultura de Junta Central Fallera i que enguany han recuperat la completa normalitat.

A continuació ha començat la lectura de nominacions. Entre aplaudiments de les seues comissions falleres, les persones nominades en les respectives categories i modalitats han pujat a l’escenari perquè la Fallera Major de València, Laura Mengó, els entregara un diploma commemoratiu.

El concurs de Teatre Faller ha tancat l’edició d’enguany amb més de 5.500 espectadors que han assistit a les més de 50 representacions que ha acollit el Teatre Flumen des del mes de setembre fins a finals d’any. El concurs de Teatre Faller que cada any convoca Junta Central Fallera és un dels més prestigiosos de teatre aficionat del territori nacional i, a més, en valencià, cosa que el converteix en “una de les millors donacions culturals de cara a conservar i preservar la nostra llengua i fer que la mateixa servisca de vincle d’unió entre generacions”, segons ha destacat el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, que ha posat en valor que el concurs ha “reviscolat” després del descans “imposat per la pandèmia”.

Prèviament s’ha celebrat l’acte de nominacions dels concursos de Teatre Faller infantil, declamació infantil i obres inèdites de teatre infantil i apropòsits infantil, presidit per la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, i la Cort d’Honor infantil.

Informa: Delegació Comunicació JCF