El món faller s’ha donat cita este divendres per a reconéixer el millor Teatre Faller en la Gala de la Cultura de 2023.

Enguany, la cerimònia ha tornat a celebrar-se al Teatre Principal de València i ha emocionat al públic present, que ha ovacionat a totes les persones premiades en les respectives categories i modalitats dels concursos de cultura organitzats per Junta Central Fallera i celebrats al llarg de l’exercici.

Durant l’acte, que ha comptat amb la conducció i direcció artística de la humorista Maria Zamora, i que ha estat presidit per la Fallera Major de València, Laura Mengó, la seua Cort d’Honor i el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, s’han entregat els admirats Saragüells i els premis del XLIX concurs de Teatre Faller de Junta Central Fallera, així com els guardons del concurs literari i de declamació, tots ells organitzats per la Delegació de Cultura.

Pel que fa als guardons del Teatre Faller, la comissió Fra J. Rodríguez-Pintor Cortina ha fet doblet amb el primer premi tant en categoria primera com en segona, gràcies a les representacions ‘Misery’ i ‘Llitus’, respectivament.

Per la seua banda, la falla Regne de València-Duc de Calàbria, amb ‘TCX Snow White’, ha sigut la millor obra en categoria Tercera, i Barri de Sant Isidre, amb ‘Maleits 16’, primer premi en categoria Juvenil.

Els admirats Saragüells han reconegut, en les respectives categories, als millors actors i actrius de repartiment, principals i novells, així com a les millors direccions i muntatges. També s’han entregat els premis del concurs de declamació i del literari d’obres en llengua valenciana, en les categories d’apropòsit, teatre i microteatre.

Gala de la Cultura 17-02-2023 Fallas VLC © Todos los derechos reservados