El Teatre Faller representat per les i els més menuts de les comissions es dona cita a la Gala Infantil de la Cultura

El món faller infantil s’ha donat cita este dissabte per a reconéixer el millor Teatre Faller en la Gala Infantil de la Cultura de 2023. Enguany, la cerimònia ha tornat a celebrar-se al Teatre Principal de València i ha emocionat al públic present, que ha ovacionat a tots els xiquets i xiquetes premiades en les respectives categories i modalitats dels concursos infantils de cultura organitzats per Junta Central Fallera i celebrats al llarg de l’exercici.

Durant l’acte, que ha comptat amb la direcció de Silvia Atienza i Kike Navarro, i que ha estat presidit per la Fallera Major Infantil de València, Paula Nieto, la seua Cort d’Honor i el president de Junta Central Fallera, Carlos Galiana, s’han entregat els admirats Saragüells i els premis del XL concurs de Teatre Faller de Junta Central Fallera, així com els guardons del concurs literari i de declamació, tots ells organitzats per la Delegació de Cultura.

L’acte ha estat amenitzat per un espectacle que, sota el lema ‘Encant’, ha comptat amb la participació de més de 30 persones, bona part d’elles participants en el concurs de Teatre Faller infantil, que ha aportat el toc musical a la vesprada i ha rebut els aplaudiments de tots els presents. ‘Encant’ ha representat “el lloc on tots els artistes viuen, plens de màgia, colors i diversió”. L’espectacle ha relatat la història d’Eva, la protagonista, quan es dona compte que en no res acomplirà l’edat, fet que suposarà “tot un esdeveniment per als habitants d’Encant”. Però, “no es tracta d’un moment qualsevol, perquè, si no tens cap Saragüell al complir l’edat, et convertiràs en una persona normal, el pitjor que els pot passar als encantats”. La seua amiga Lucía, quan s’assabenta de la situació, prepara un pla “sense fissures” per aconseguir el desitjat Saragüell. Durant la Gala, els habitants d’Encant han ajudat Eva i Lucia a trobar-lo, “amb els típics embolics què només poden passar a Encant, com ara invents revolucionaris, serveis a la comunitat o teràpies de xoc”.

Pel que fa als guardons del Teatre Faller, la comissió Arquebisbe Olaechea-Sant Marcel·lí ha aconseguit el primer premi amb la seua obra ‘Emocions’. Completen el pòdium Duc de Gaeta-La Pobla de Farnals amb ‘I més enllà’ i Rubén Dario-Fra Lluís Colomer amb ‘Bruixes’. ‘Emocions’, per la seua banda, també ha aconseguit els guardons a millor escenografia, direcció, actriu i actor principal, actriu de repartiment i actor novell. Els admirats Saragüells han reconegut, en les respectives categories, als millors actors i actrius principals, de repartiment, novells i menuts, així com la millor direcció, escenografia i obra inèdita. Durant la Gala Infantil de la Cultura també s’han entregat els premis del concurs de declamació i del literari d’obres en llengua valenciana, en les categories d’apropòsit i teatre.

Gala Infantil de la Cultura 18-02-2023 Fallas VLC © Todos los derechos reservados